Bayi kerap buang air

Asalammualaikum Para Ibu, Bayi sy baru umur 3 bln 11 hari. Skrg bayi sudah minum susu formula 100%. Kebelakangan ni lps masuk 3 bln, dia kerap buang air besar sampai melecet punggung dia. Adakah normal ya? Kalau cirit birit, bayi sy xde muntah atau menangis mcm sakit perut. Cuma dia kerap buang air besar. Najis pun cair elok tp bkn cair air tu. Warna kuning terang normal. Perlukah sy risau ya?

1 Balas

Kalu baby buang air besar cair2 kuning itu tandanya baby cirit birit. Kalu dlm sehari buang air besar banyak kali perlu jumpa doc segera. Baby sy pun baru bagus dari cirit birit.🤕

5y ago

Ohhh..risau pula sy. Terima kasih berkongsi