Preggy 5 minggu. Makin lama makin banyak keputihan.

Hi, keputihan asyik keluar je..warna kekuningan.. Tak berbau, tak gatal.. Memang awal2 preggy memang banyak keputihan yea?

9 Balas

yee sis. kalau rasa ragu2 bagi taw nurse. nnt dia akan buat test utk gbs. ini penting if dear ada gbs carier, nnt nak bersalin dear kena onz antibiotik. supaya paru2 baby nnt x kena jangkitan kuman. first baby saya x de gbs. 2nd baby saya heavy sampai kena onz antibiotik. 3rd baby saya stakat ni x dr x detect lagi gbs. tp nurse pesan nnt nak dkat due kena ambil sample lagi skli. takut tiba2 ada gbs. dun woryy keputihan tu normal. yang x normal kalau dia jadi gatal n stary warna kuning/hijau.

2y ago

Yunkk.. Kalau sy yellowish, berbau & gatal mcm mana ek? Kena jumpa dr ka? Before diz ada p swasta, Dr juz bg cream sapu jek.. Ghisaww..(10weeks preggy)

awk sama la dgn sy. sy dari mula ingat kan sbb nk period. rupenye pregnant. skrg baru masuk 5w. paling byk kuar bile byk jln atau lps bgn tido.

Aa..sy aritu hairan knp keputihan banyak..rupanya dh masuk 5 minggu..xtau pregnant..skrg masuk 11 minggu dh kurg keputihan sbb kerap minum air..

2y ago

Ya.. Saya perasan dah lama kalau sy minum makan manis mesti ada keputihan..kalau x..bersih je.. Lgpun sy perasan sbb sy jarang minum makan manis..bila jarang2 tu yg mudah tahu.. Ilmu juga kan.. Hehe.. Air putih tu keraplah sy minum sbb dh jadi kebiasaan bdn cari air putih😝 jd, contohla kan termakan benda manis.. Cepat2 recover dgn air putih banyak2.. Kalau x.. Air kencing pun kuning dan Keputihan cepat sgt keluar..

normal sbb hormon. klu warna keputihan berubah jadi hijau, coklat, hitam, berdarah n berbau, gi jumpa doc

Better bagitau dokte saya sebab diam and anggap normal skrg dsahkan gbs , takde ubat tau gbs ni

try buat gbs swab . sy keputihan biasa je . tp doc buat kn je terus . mmg positive even sikit

Warna kuning xnormal takut gbs +ve .. 5w kecil lg kdg kk xlyan so better g swasta 😅

2y ago

ok.tq yaa

Kurgkan makanan minum manis awk. Manis tu yg galakkan lg keputihan

normal