KEPUTIHAN BERWARNA & GATAL

hai mommies, ada tak sapa2 masa preggy keluar keputihan berwarna dan gatal? sy dah masuk 32 weeks, sebelum ni keputihan biasa je and tkde gatal2. masuk 32 weeks ni makin bnyak dan berwarna pastu gatal yg tak tahan. kdg2 sampai pedih. kalau refer ke klinik, ada ubat utk sembuhkan tak?

1 Balas

sy msa preggy pun kuat kputihan, lg2 bila dh msk trim3.. nnt checkup bgtau jer dkt nurse,, dia akan bg ubat insert kt bwh.. n kebiasaannya doc akan ambil sample sbb risau ad gbs(kuman) sbb dh gtal2.. sis blh jgk cuba krgkn mkn bnda2 manis.. sy slalu bt mcm tu..huhu nnt krg lh

3y ago

kena ambik sample keputihan tu dulu, klau ad gbs atau kuman bhaya jgk, sbb blh effect kt baby msa baby kluar.. klau keputihan biasa jer xde apa.. nnt checkup ceklh..bhaya jgk sbb dh btukar wrna n gtal tu.