keputihan

Hi mommies, Nak tanya memang time pregnant ni keputihan makin banyak ke ? Dulu masa belum kawen memang ada tapi dah stop sendiri. Then time preggy ni tetiba ada balik. Sekarang saya dah 20weeks

7 Balas

Masa preggy dulu banyak sangat. Sentiasa kena pakai pantiliner. Tapi still kena buat rawatan kat klinik, takut ada kuman, boleh membahayakan anak masa nak melahirkan. Dan saya amalkan makan yogurt hari2 tapi kena cari yang neutral, kalau tak kang tak pasal2 kencing manis naik.

tak tahu lah sis ..tapi saya masa pregnant pun keputihan banyak sangat ..gatal dia Ya Allah tak boleh cakap ..hari2 basuh dengan air garam baru kurang rasa gatalnya 😅😅 lepas bersalin Alhamdulillah dah okk 😄😄

Sy pon keputihan byk pastu refer doctor dkt kk dorg bagi ubat cucuk kedalam tuu. Alhamdulillah pastu kurang sikit 😁 sis boleh inform dkt nurse kk dorg akn refer pda doc

Jm ckp.. Kena refer doc jgk la.. Sya ritu doc amik sample n hb insert ubt. Lpas tu bykkan minum air kosong..alhamdulillah

Sy jd gatal2 la... Nk minum air sireh.. Duk bndr xjmp sireh.. Keputihan tu xbyk.. Xberketul.. Tp gatal ya amat

yeappp. memang makin banyak. normal asalkan tak bertukar warna dan tak gatal.

ada tp slightly je sis..klau byk sgt jmpa doc yer..