Alahan.. muntah

Kenape dah masuk minggu ke 13 masih lagi muntah- muntah??

32 Balas

Normal je dik. Preggy ank yg ni non-stop alahan. Rabu depan dh nk bersalin tetap muntah. Preggy sblm ni akan stop muntah masuk 5bulan, 7 bulan muntah n alahan x lalu makan smula. Kena 💪 tau. Nanti dah bersalin, akan rindu semua tu. 😁

Sama la.. Tgh alami skrg. Alahan yg xleh bawak bncang.. Tmbah2 kalau bau jiran masak. Tak tau nak lari mana... Lembik bdan2. Dapor sndiri mmg dh bersawang dh.. Lama xberasap. Xleh tahan bau org masak...

lain badan, lain ibu, lain gaya pembawakan anak tu nasib la Allah nak bagi mcm mana perjalanan ibu hamil tu ... ada sampai 3bulan pertama ja, ada lebih, ada sampai hujung pregnancy

Norml laa sis . Sy 5bulan alahan . Hehe. Atas bdn masing2 . Apa2 pun cuba mkn buah klau xbolh nk mkn bnda lain . Asam2 elakkan skit takut pedih perut

syg bru 6 minggu alahan da tk blh bawa bincang da ni .. asal fikir makanan je da muntah tu blm tgok makanan lagi😭😭

16 weeks bru hilang. ..punya la xtahan..org kata sabar la..sabar la tp mmg xmmpu nk sbar..dan akhirnya berjaya jgk

Normal . Kawan saya dari start pregnant sampai nak bersalin pun still muntah dan alahan . Nothing to worries :)

normal sis.. sya masa 1st trimester xda alahan langsung.. bila msuk 2nd trimester alahan x bole bawa bincang.

Saya pun macam tu juga, all 3 pregnancies. Masuk 16 weeks je terus hilang semua loya2/muntah..

Sy masuk week 17 baru ok dh xloya and muntah.. Alhamdulillah.. Sabar ye sis.. Semua alaminya..