Hubungan intim selepas bersalin

Kenapa ye selepas bersalin rasa tak ada nafsu nak bersama suami. Saya dah 6bulan bersalin tapi baru 3 kali bersama tu pun rasa tak enjoy. Rasa agak menggelikan 😭 kesian suami tapi saya betul2 takde nafsu.. masalah hormon ke ni? Ada mummy2 alami benda yg sama? Edit : saya pun menyusu badan dan cucuk perancang depo. Situasi saya sama macam mummy2 kat bawah. Mungkin tu la kot penyebab nya kan 😢

30 Balas

Sama macam saya,mungkin badan terlalu penat dan hormon tak stabil.Saya cuba ikhtiar makan jamu.Saya cuba jamu kak km,alhamdulillah makan try sebotol je ada nafsu balik.Lepastu saya stop 6 bulan,saya tak berani nak konsisten ambil benda macam ni.Rasa tak ok ,baru saya try ambil balik.