Hubungan intim selepas bersalin

Kenapa ye selepas bersalin rasa tak ada nafsu nak bersama suami. Saya dah 6bulan bersalin tapi baru 3 kali bersama tu pun rasa tak enjoy. Rasa agak menggelikan 😭 kesian suami tapi saya betul2 takde nafsu.. masalah hormon ke ni? Ada mummy2 alami benda yg sama? Edit : saya pun menyusu badan dan cucuk perancang depo. Situasi saya sama macam mummy2 kat bawah. Mungkin tu la kot penyebab nya kan 😢

30 Balas

bby sy daa 10m pon sy rsa xslera nk bersama, sy xambik perancang..cntrol sndiri, mgkin hormon lpas brsalin xstabil..penat pon ye uruskn ank, keje & suami..delima wanita/ibu/wife😌

Suruh husband letak Durex orgasma gel di klitoris dan main2 kan. Dulu sya macam tu jugak. Tapi lepas cari solusi kat geogle. Cara tu mmg berkesan. Cepat lagi orgasma.

saya ada tanya bidan yg mengurut , katanya lepas bersalin hormon berubah . Jadi kena berurut utk naikkan semula hormon tu . Cuba pn ikhtiar . Mungkin menjadi

Sy dh nk msuk 35 minggu alhmdulillah stiap hri plk tu rse nk brsme,xtw knp....😣pntang kna sentuh rse nk aje,mgkin BLM tibe Mase rse pnat nk brsme...

Sama.. baby lagi berapa hari nak masuk 6 bulan. Takde rasa nak bersama langsung. Kering. Sakit. Kalau bersama pun sebab kesian dekat husband. 🥴

Sebab susu badan kot sis. Saya pun alami benda sama, mmg fully bf anak. Hormon prolaktin tu mmg turun kan libido(keinginan nak bersama) tu.

saya rasa sebab cucuk depo. saya baru dua kali cucuk rasa dah tak nak dah lepas ni. side effects dia rasa tak berbaloi 😭😭

normal. sy dah 6 bulan pun belum bersama lg sbb trauma. mungkin kita penat kot dan masih takut2 😅

1y ago

btl . . penat..

Biasa kalau cucuk depo mmg akan halang hormon.. Nafsu pon tak ada mungkin boleh tukar ke perancang yg lain

sama la..rasa sangat merimaskan..sampai suami paksa jugak saya smpai tahap lantk ko la nak buat apa