Kurang nafsu seks lepas bersalin

Saya nak tanya, mmg lepas bersalin akan kurang nafsu seks ke? Saya czer. Lepas pantang bleeding non stop sebab cucuk depo. Mmg tak bersama suami langsung. Baby nak masuk 4 bulan, masih bleeding & nurse bagi pil. 2,3 hari makan pil dah stop bleeding & dah boleh bersama. 1st time bersama lepas bersalin, saya tak rasa apa apa, i mean rasa seronok tu tak ada. Cuma kesian dekat suami, tu yg saya on jugak. Mmg camtu ke lepas bersalin?

14 Balas

ni sy laa ya.. normal ambil depo kalau nafsu menurun. lgi satu faktor penat urus anak Lepas branak ni pun ye juga.. sy ambil depo kering kontang.. nafsu nak bersama pun tak kunjung tiba..bila takde nafsu.bersama kering Dan sakit tak selesa.. so sy stop depo..sy ambil depo Tu just 2x cucuk shj. Lepas stop depo sy tak ambil apa2 perancang Dan jarang bersama.boleh Kata sbulan skali.. nsib suami faham.. Dan untuk recover balik nafsu Tu ambil masa brapa Bulan juga nak ok balik. ank dah setahun 5 Bulan, ni bru ok balik. setelah brapa Bulan bagi tempoh kt bdn recover balik..ni bru je 2 3 Hari nafsu ok mcm dulu.. dah xperlu lube . dah semulajadi .. suami mmg kne main pranan untuk faham bdn isteri.. akan Jadi balik mcm dulu ..cuma perlu masa..lupa nak tulis.. sy ambil depo darah turun je. period tak habis2.. Salah satu Sbb juga sy stop..

Normal tp jgn biasakan hehe.. mcm sy mmg ambil supplement minum susu efferty lepas tu perasan hormon makin okay.. byk je suppliment yg bantu cuba cari yg berkesan utk bdn awk.. tp kena hati2 pakai sekali perancang, sbb ghisau lekat cepat kalau hormon elok..

sy rasa normal je.. lps bersalin walaupun kita rasa dh sembuh fizikal tp dlmn dan emosi mungkin blm lagi sepenuhnya. Sy cadang awk bolrh tukar cara layanan lain spt belai atau blowjob. Sy rasa suami akan memahami jika slow talk

Saya pun rasa normal sebab gaya hidup dah bertukar 360°. Tambah pula dengan perubahan fizikal, perubahan emosi. Jadi ambil masa sikit. Tapi jangan risau, kuncinya ialah komunikasi. Sangat penting komunikasi antara suami isteri.

dua sbb mungkin... sbb penat uruskan anak... kedua sebb ambik depo.. sy dulu ambik depo lansong xberminat ngn suami... sakit kering . stop ambik depo.. dan kami rancang sendiri lepastu bru harmoni...😉..

sama macam kes sy la. tp sy terus stop depo. sambung pil aje. beli ubat cuci darah masatu (yg ni sy tak suggest ya, tanya nurse sis dulu) . tak lama tu leps period Alhamdulillah kembali normal.

normal rasanya sbb Horman bru nk pulih semula.. lg plk lps bersalin mmg kering😂mcm sy Time preg ni yg kurang sikit nafsu tp sbb husband nak sy layankan jela tp dy yg buat kje😂

Itu mmg normal. Awak kena explain dkt husband awak. Risau dia tak faham sbb sy dulu pon mcm tu. tapi awak jgn lama2 sgt tau. Kena cari jalan untuk pulihkan nafsu semula 😃

saya Pon czer sis..x ambik ape2 pil..sbb x rasi cume pkai protection 😢ank dh msokk 6 bulan..Sy MSE mula2 memg kurang nafsu

normal kot. kdg sbb kite penat kerja + urus anak . mybe sis blh try amalkan jamu ke untk bg naikkan nafsu balik.