Hubungan intim selepas bersalin

Kenapa ye selepas bersalin rasa tak ada nafsu nak bersama suami. Saya dah 6bulan bersalin tapi baru 3 kali bersama tu pun rasa tak enjoy. Rasa agak menggelikan 😭 kesian suami tapi saya betul2 takde nafsu.. masalah hormon ke ni? Ada mummy2 alami benda yg sama? Edit : saya pun menyusu badan dan cucuk perancang depo. Situasi saya sama macam mummy2 kat bawah. Mungkin tu la kot penyebab nya kan 😢

30 Balas

Ya kot, sy pun kdg kdg rs mcm palsu, kdg kdg rs betul la nafsu tu. Mungkin penat pun menyumbang.

normal sis jika dah prnah beranak hormon tk sama dah mcm sblum ada anak lgi lmbt skit nak pulih

kesan depo saya pernah baca memang menurunkan rangsangan seksual tu...

saya Baby dah setahun belum bsama lagi sbb masih trauma🥺

saya pun macam tu, sekarang anak saya 1 tahun lebih suda

cucuk depo mmg ada setgh org jd hilang nafsu nk bersama

Bykkan pillow talk dgn husband sis.

kalau makan pil punyaa ok ke

normal tu

normal