Makan zincofer muntah muntah?

Hello. Kenapa ye saya makan zincofer muntah muntah? Baru je dapat last week. Before this takde morning sickness pun. Dah start makan jadi kurang selera makan n muntah muntah.

23 Balas

saya makan zinkofer pening kepala , pastu saya punya hb drop teruk pastu saya minta misi tukarkan ubat yang 4jenis sekarang rasa ok lah takda masalah

normal.. tp klu dh teruk sgt.. bgithu la nurse.. sbb sy hri tu 2tab ja mkn.. alahan mkin teruk, hmpir nk pitam and rasa mcm nk kacing gigi..

Pergi tukar.. Sy dlu mcm tu jugak. Telan sebiji muntah. Terus p tukar kt kk. tukar kt kk dapat iron tablet.. Tp najis jd hitam tu normal

Nurse nak bagi zincofer tapi saya nak maltofer fol. Alhamdulillah sedap macam coklat. Kunyah2 he. Tak rasa mual apa pun

zincofer tu ubat yg sgt bgus... hnya ade bau besi.... blh try Minum dgn jus Sunquick... Boleh jg ambik slps mkn

sy mkn sblm tido pn akn bgon dr tido sbb muntah. awk inform nurse/doc nnt. skrg sy mkn iberet. alhamdulillah ok

saya makan zincofer sebelum tidur... makan zincofer tu dengan air sunquick... inshaallah tak muntah...

saya pun tak boleh telan, saya beli sendiri ubat maltofer di farmasi alhamdulillah okay.

Normal.. cakap kat doktor tak boleh telan zincofer. Dktor mungkin bagi iberet plk nanti

Saya makan Maltofer Fol beli sendiri kat luar kerana tak tahan dengan Zincofer.