ada tips kurangkan morning sickness ?

saya dah 13weeks tapi still muntah muntah teruk, sampai takde selera makan & berat badan turun, memang dari pagi sampai malam asyik muntah je :(

2 Balas

Bagi saya memang tak ada ubat atau cara kurangkan morning sickness. Hanya waktu yg mampu kurangkan dan hilangkan morning sickness. Saya pregnant anak dua org memang morning sickness teruk sangat sampai tak larat muntah kat toilet. Lesu dan tak bermaya. Tp bila kandungan masuk 16 weeks pelan2 morning sickness hilang. Sabar je sis. Bila dah melahirkan baby nanti sis akan ingat kenangan tu blk. Ni pandangan sy yg ada anak 2 org je

4y ago

betul tu puan, morning sickness saya hilang selepas 17 weeks. alhamdulillah sekarang dah 26 weeks makin berselera makan.

kesiannya puan.. Bnyk bersabar ya.. Minum byk air.. Cuba mnum susu suam supaya perut x kosong.. Ataupun puan cba minum jus mamariam.. Jus ni dpt kurangkan loya msa hamil.. Dpt naikkan hb juga..

4y ago

masa loya haritu memang saya makan bubur je hari hari, alhamdulillah lepas 4 bulan hilang dah muntah muntah & terus naik berat. saya rasa saya loya teruk sebab kembar 😅