Bayi 1 bulan susah tido

Baby saya umo 1 bulan lebih susah sgt nak tdo. Tdo pun sekejap2 je. Susu dh bagi db sendawakan, pampers pun dh tukar tpi tetap susah tidur, kenapa yer?

2 Balas

Banyak faktor tu: Suasana bilik, screen /cahaya yg menerangi, keadaan bayi yg masih mahu dlm keadaan dlm rahim supaya dia rasa secured; bedung. Kalu keadaan panas, elakkan bedung atau guna kain yg sesuai. Pakaian bayi yg breathable mcm cotton. Nak belajar, boleh follow FB Baby Language.

Kalau dh cuba mcm sis Nur kata boleh cuba pasang Ruqyah.