Bby susah tido

Normal ke baby umur sebulan lebih berjaga malam n siang hari susah nak tido .. risau takut dia overtired .. dh tukar lampin , check prut tkut kmbung , dah dodoi still susah nk tdo .. nk kata xckup susu , saya picit susu saya bnyk kluar ..

1 Balas

kann..tp cuba laa waktu siang bnykkn maun dgn bby buka tingkap..dan letak dlm suasana yg xsunyi .. n wktu mlm..lmpu malap dan sunyii..boleh tu lama2 nanti tp pastikn bayi kenyang, da tukar lampin yg basah dann suhu bilik yg sesuaii yahh

2y ago

tq sis sngt membantu .. saya perasan jugak anak saya kalau panas ke apa mmg kena mndikan dulu bru dia blh tido dgn selesa .. saya cuma mndikan 2kali sehari je sekarang sbb risau kalau mndi bnyk kli baby demam ke selsema ke .. maybe boleh ikut cara sis .. tq sis ❤️