Susah tidur malam 😣😣

Now 23week susah betul nk tdo mlm mau 3 4 pagi bru boleh tido Bila dah tengah hari baru mengantuk yang amat . Husband asyik marah sebab berjaga . Apa solusi terbaik? #mommybuntu #sedih

2 Balas

jgn lah marah ckp dgn suami.ni mmg hormon org mengandung mcm ni.lain org lain ragamnya sis.mcm sya dari start ngandung smp 4 bulan mmg susah nak tido mlm smp kol 1,2 pagi.dah lepas tu baru ok..tapi bila dah masuk 7,8 bulan keatas kita akan susah nak tido jugak banyak berjaga kerap bangun kencing,sakit belakang sakit pingul..so en suami kena faham lah keadaan kita sebab kita ngandungkan ank dia.sya dah 4 org ank sis tido lena tak lena je smp nak bsalin.dah lepas bsalin lagi tak cukup tido dah ada bby boleh dikatakan tiap jam bby bangun nak susu.maaf ckp ye sis sya cukup tak suka klu suami marah2 isteri masa ngandung.siapa lagi yg paling dekat dgn kita klu bukan suami.time2 ngandung ni kita nak dia support kita.klu dah keluar bby nti mcm mana agaknya bila bby nangis mlm2..tapi tu lah kan rezeki masing2 suami kita bukanya sama😊..sis cuba kurangkan tido siang.mmg ibu mngandung perlu banyak rest tapi klu siang kita banyak tido tu kadang mlm jadi susah nak tido..

3y ago

tu laa .. pasal tdo siang la xleh tdo mlm tp klu siang mngntuk sgt tak bole than apalgi klu duk dlm blik mmg trtdo .

normal la sis. sy dulu time pregnant siap pukul 5 pagi makan breakfast dulu baru dpt tidur

3y ago

time anak pertama pun saya mcm tu .😆 tp suami jauh so xdelah kena mrah ni dia dah keja dekt bsing je klu tdo lebh kul 3 😅