tak faham

Kenapa ya org2 tua suka surh pelik2 kt bby..ank sy bru 3month..haritu p kedai mkn abc ada m.cik tu suh bg abc sikit kt ank sy..buat rasa katanya...WHAT?? Lg satu kejadian time makan tembikai.. My fil suh bg bby rasa sikit buah tembikai tu.. Haduihh sabar jalah...

35 Balas

Emm hati LG panas tetiba je ada orang suap pada anak kita bukan nak tanya parents dulu boleh ke nk BG ke atau sebaliknya sedang kan kita terlalu caution Nak BG dia makan bubur and Vege puree pun x letak garam LG

Kalo awk tanya kenapa????jwpn dia sbb org dlu xdidedahkan psl risiko bg bby mkn b4 6 bln ni ..dorg dlu awl2 da bg mcm2...masa tu xde kajian n xde statistik psl jumlah kematian...sbb tu la dorg soh awk bg itu ini.....

5y ago

bernas... nk ss bg kt somi. sng dia nk menjawb nti😂

Ye..sbb zaman diorang tak sama macam kita..apa2 sis sbg ibu, kna ckp terus terang macam *mak..bawah 6 bulan tak boleh bagi apa2 mknn minuman selain susu etc*.. Xpe..ckp elok2

Hahah..jgn cari pasal..awak kena tegas..kalau tak boleh just say NO..biarla diaorg nak terasa ke apa ke..sbb kalau anak sakit awak yg kena jaga..bukan diaorg

Sama la mcm sy jugak bby bru 4bln dah sibuk sruh campur nestum dlm susu bby..dh ulang byk kli dh ckp bby blh mkn umur 6bln..kdg rsa mcm xmau blk kmpg jaa..😩😩

5y ago

Tulah..xpaham..bby dh ckp kenyang dh mnum susu...

time ni laa husband kena main peranan.. sblm bersalin dh pesn kt suami sesiap, tlg back sy klo ada org nk suap ank kita.. xkisah laa fmly ke apa ke..

Abaikan j.. anak siskan.. biasa la org n kadang2 nk ikut kata dia j.. yg tanggung bkn di Kita juga.. so abaikan atau elak dari perbualan

Penah jumpa org mcm ni... Anak melalak sikit je dia suruh bg makan... Mmg sy jenis sebur je terus... Sbb kalau sakit anak kita kan...

Klo sya tu, sy x lyn. Pernh smpai gaduh mulut.. Nanti baby ada ape2 bukn dia y urus, kita n baby juga y sengsara nanti

Kesian baby. Klu sy, sy akan bagi tau tak payah laa. Tapi klu dia bagi anak kita mkn, sy sound dia depan2 even dia org tus

5y ago

Msti jenis ckp lepas ni...klu ngn org tua tapis2 la skit....