bby 6bulan dh boleh makan apa?

Ank pertama xde pengalaman lg.. Ank sy bru msuk 6bulan tpi dh teringin nk mkn benda yg kita makan.. Buah or makanan mcm mana ek elok bagi kt dia?

2 Balas

Ank sy pon bru masuk 6 bulan. Sy bg bbur kosong selama 2 minggu dulu. Lpas tu slow2 cmpur puree sayur dgn bubur. Sy tgk rmai ibu2 bg pure sayur semata2 tanpa cmpur dgn bbur kosong tu. Bygkan kita pon xsnggup telan. Nikan pula bg baby. 😅 Better sis follow group di fb. Kt situ bnyk share mkanan utk baby 6 bln

Bgus start dgn bubur kosong je dlu tkut nnti usus dia trkejut plak. Baby msih baru