petanda keguguran ke?

Kenapa ya kandungan saya baru 5 minggu tapi ada keluar darah sikit2.. tapi kerap.. takde sakit perut apa semua.. cuma sakit pinggang je laa.. tanda keguguran ke tu?

6 Balas

Klau dah pernah ada history gugur byk kali,jgn ambik mudah. Jgn disalahkan takdir semata-mata. Tak kira awal pregnant ke baru nak lekat ke, pendarahan ketika mengandung memang dianggap tidak normal. Sentiasa kena pantau & doc akan bg ubat kuatkan rahim. If kerap sgt gugur first trimester, kena cari solution. Apa yg doc bgtau gugur awal ni sbab persenyawaan tu tak berjaya atas faktor kromosom yg tak berkualiti or ada la cacat. Husband klau merokok kena berjaga-jaga, sperm yg tak berkualiti memang susah nak lekat. Hal anak ni dua2 kena kerjasama, dua2 kena alert bab kesihatan. 1 lagi kena ingat, Allah swt takkan bebankan seseorang melebihi kemampuannya. Jgn elok2 dpat pahala, dah ditarik balik sbab buruk sangka dgn Allah swt. Next try, sis boleh ubah cara pemakanan dan lifestyle yg sihat & positive.Semoga berjaya, usaha tangga kejayaan 😊

Sya mcm tu juga sblum gugur dulu,3 hari sya pndarahan..tengah mlm janin kluar sndiri,bru sya gi emergency hospital...bila dah lekat balik,sya ada kluar darah juga..tak tangguh da,trus sya gi emergency hospital..alhamdulillah tak de apa2..skrg dah 15 mnggu 6 hari.

pergi jumpa Dr.. saya pun mcm ni juga ..bila tanya dr kata baru melekat di rahim.bila melekat akan ada sedikit darah.skrg saya mengandung 5 Bulan...

spotting..spotting berlaku antara 4-6 weeks..darah dia sikit2 ke byk mcm period?

Test lg upt.. Kalau negative mungkin chemicals pregnancy & akan period.

Kemungkinan sis

4y ago

Jgn pernah berhenti mengharap sis. Kecewa & berputus asa tu jgn amalkan sis. Insya allah saya doakan sis & suami bakal timang baby nnt