Keguguran disebabkan excident

Saya ada excident petang tadi tapi takde luka atau cedera . Pregnant 10 weeks . Cuma belakang saya dan dalam perut sakit disebabkan hentakan dari kereta belakang . Lepas excident , dalam perut sebelah kiri dan pinggang sakit , sakit untuk duduk and berdiri . Tapi tiada perdarahan berlaku . Nak tanye , mustahil ke kalau gugur tapi tiada keluar darah ?

4 Balas

Sis, better pergi scan! I pun pernah experience sama. Perut cramp dan pinggang sakit tanpa pendarahan, tapi bila scan, doctor nampak sikit pendarahan dalam rahim, lepas tu I diwardkan utk observation 2 hari. Pergi hospital/clinic untuk check. Even if tak ada apa apa, at least sis dapat pastikan kandungan sihat. Take care!

Walaupun tiada pendarahan, better pergi klinik scan sebab kandungan masih fragile lagi. Lebih2 lagi, sis ni mengalami kesakitan bahagian perut. Harap baby sis sihat sejahtera 🤲🏻💕

kne g klnik klau nk tau keadaan..sbb kite mmg xnmpk dlman camne

kene check sis gi klinik tuk pastikan baby okey..