UTI

Kenapa ya baru je buang air. Dah rasa nak buang air lagi. Padahal keluar sikit je. Kalau kencing kotor tak rasa sakit pulak. Cuma tak selesa. Macam tak lawas je. UTI ke kalau macam ni? #10weeks

9 Balas

Kena minum byk air putih.. Buang air kecil kerap boleh jadi air kencing kotor sbb lebih gula. Perhati n check colour discharge atau keputihan boleh bertukar warna atau likat.. Mcm sy dulu sampai kena insert makan antibiotic untuk elak jangkitan bakteria bahaya pada kandungan. Check Dptkan nasihat doktor. Uti biasa berlaku masa pregnant

Saya pun macam ni. Kena kencing kotor tapi tak sakit pun. Kencing tak lawas. Minum air barli suam banyak2. Tapi saya tak suka air barli, saya minum air masak banyak2 je.

.. bukan tu UTI sis.. tp mmg bgtu lh.. biasa lh pda awal tri. Sya pon macm kmu jgk dlu masa early trimester, xbole minum air.. sikit2 rasa nk ke tandas sje..

Kencing tak lawas kalau macam tu . Saya selalu kena bila nak dekat period camtu . Selalunya orang kata kena banyk minum air

Simpton2 UTI : Kencing warna keruh Kt bahagian ari2 sakit bila jalan/bila nak kencing Kencing xlawas - keluar sikit2

ada gejala macam UTI. minum banyak air kosong sis or barli suam

Try minum jus cranberry sis, sy awal kehamilan kene UTI.

saya po selalu jadi cmtuu tapi kdg2 jelaah

Bykkan minum air putih