sakit kepala

Kenapa time mengandung kerap sakit kepala?time sakit boleh mkn aktif fast tak sekarang 21minggu

20 Balas

Sye kne migrain siap pakej muntah.. Dri mlm pai pagi tadi menahan sakit.... Pastu g hospital... Dok cek ctg n scan bby alhmdulilah ok... So. Dia bgi ubt panadol je... Jadi lau nk mkn tu xrisau la... Sb. Dok dah sain kan ubt tu leh mkn

badan cepat penat kot. sy pun macam tu ..kalau penat sangat akan kerap sakit kepala.then bila dah rehat secukupnya ,dah tak sakit lagi dah.. sy tak ambil panadol sangat time pregnant ni. sebolehnya sy try cara lain

5y ago

Ye sis,lebih malang nurse cl tadi bg tau yg ada gdm😫itu lg pening baru first time kena,anak2 sebelum ni tak kena gdm pula

Mungkin sis kurang drah, better refer dgn doc.. Jgn sembarangan mkn ubat ye sis, tkut effect kat baby.. Kesian kat baby, good luck sis 💕

Tiap kali nak ambik ubat apa2, kena consult dgn doc dulu ya dear. Walaupun sekadar sakit kepala. Sbb effectnya nt kat baby juga. ☺

5y ago

Good 😘

Sama mcm sy anak 1st mgrin smp bersalin.. mmg stress sgt.. boleh mkn ubat, tp 1 hari 1x je.. tu pon klo tahap xtahan sgt2..

Jgn mkn actifast, x sesuai utk kita yg preggy.. Plg bgs jmpa doc yunk.. Mnta nsht, paracetamol blh lah.. Tp jgn kerap

sa tu hri yg sa mngadu sakit kpla dgn dr..dr bgi sa paracetamol..sbb tu sj ubt yg sesuai dgn keadaan ibu mngndung

Seeloknyer gi klinik mntk nasiht doc..jgn amik ubt sbrangan..baselah time preggy nie..mcm² dugaan..pmbawakan tu kdg..

5y ago

😉

Blh mkan paracetamol 500g. sya bli buat spear...tpi sebiji shja satu hri.. dlu kerap skt kpla sya mkn yg tu ja.

5y ago

Penadol.pun blh.. sya dktr bgtw paracetamol lg okk... Heheheh

Org ckap kalo kerap sakit kplaa mslahh hb low, hb sis ok x??saye pon sakit kpla kerap tgok2 hb low 😭

5y ago

Hb 9.9 je lebih sadis gdm pula esok kena gi minum air gula