PANADOL SOLUBLE

Boleh ke time preggy mkn panadol . Sbb kerap sangat sakit kepala hampir kata setiap hari . Sampai tak tahan sakit kepala tu . Di fikir balik takkan nak makan panadol tiap tiap hari 😌 Cek tekanan darah normal ja.tak tau laa alahan ke apa sbb sepanjang mengandung ni sakit kepala . #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

6 Balas

sebab ny kita kena elakkan dari makan ubat.sebab bayi dlm kandungan kita akan dpt semua ubat yg kita makan.baby kan sedang alami pembentukan sel² otak dia,pertumbuhan dia,jadi,kita jgn bantutkan pertumbuhan baby dgn makan sebarang ubat.

1y ago

Ok awak noted . TQ

saya pun macam tu.kerap sakit kepala.ada masa memusing.masalah hb low.dah refer doc.doc tak sarankan makan ubat.doc sarankan madu je.kalau sakit apa². jangan lebih 3 sudu sehari.dia depends dgn doc masing².masing² ada pendapat sendiri.

1y ago

Ok tq awak . Skrng ok dh tkde sakit lagi Cek pun hb ok je tkde low atau high . Normal

tak boleh ambil or mkn ubat sembarang Tanpa refer doc or nurse selain ubat KK bagi tu. jga pemakanan sis, bykkan makan sayur hijau & buah. pening/sakit kepala salah satu tanda kurang darah sbb baby tgh mengambil sgala nutrien dlm badan

1y ago

Skrng mmg selera sayuran dan buah je . HB pun ok dh cek . Skrng ok dah tkde sakit lgi kple

Saya pon sakit kepala time pregnant sampai rasa nak muntah. Dah bagitahu doktor, doktor bagi paracetamol ubat yang paling elok dan selamat untuk mummy pregnant. Alhamdulillah tak pening dah lpas makan 😊🥰

1y ago

Alhamdulillah .. dh ada kurang ok tu

Boleh dengan dos yg ditetapkan. Ada tanyakan doktor pasal ni?

1y ago

Belum ada jumpe doc lagi . Tpi saya ada tanya doc live kt tiktok huhuu. Nk tggu jumpe pakar lame lagi

p klinik sis..bahaya mkn ubt yg x disarankn oleh doktor...

1y ago

Iye awakk esok sye pi hosptl truss Kple still sakit . 😖