Sakit kepala time pregnant

Hye nak tanya..sejak pregnant ni sy selalu sakit kepala..boleh ke kalau sy ambil panadol active fast?..kadang 3 hari berturut² sakit kepala.. ada tips tak mummy?

11 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

pregnant ni tak boleh simply makan ubat. saya pun selalu sakit kepala masa awal pregnant , dengan saya ada migraine lagi . masa trimester pertama mmg struggle. Biasa nya Dr akan kasi paracetamol je untuk tahan sakit. saya kalau dah betul² tak tahan baru saya makan then tidur. kita tak boleh lah nk expect dia sepantans active fast tapi alhamdulillah lah still boleh melegakan sakit kepala tu .

Baca lagi

makan paracetamol biasa sahaja.. tp kalau dah makan ubat 2 3x masih tak hilang sakit kepala, boleh je pergi kecemasan terus.. saya kena macam tu masa hari raya, mcm dehydrated teruk walaupun dah minum air banyak, mandi, pakai cool fever, makan panadol.. sudahnya pergi kecemasan, Dr check dan inject terus, baru lega..

Baca lagi
TapFluencer

Sy pn kerap sakit kepala tp sebelah petang je, kira alahan juga lah.. so far klau start sakit kpla tu sy akan letak minyak kapak urut2 kepala.. atau suami slalu akan tolong urut.. utk makan ubat mmg jauh sekali wlupun sakit sgt sbb sakit tu dtg petang ke malam je, then besok da okay. Begitu la hari2 sy skrg 😂

Baca lagi

lebih baik mkn panadol yg biasa je. panadol selamat utk pregnancy tpi x bleh la kerap sngt. bnyk brehat, mkn kna jga. kdang2 sbb tekanan drah tinggi bleh sakit kepala sngt tu yg bhaya. ada check bp sblm ni okay ke?

TapFluencer

Saranan saya , ke klinik swasta untuk dptkan ubat atau bgtau nurse dgn doktor kk if appt sis dalam masa terdekat . Ibu pregnant takboleh sebarangan makan atau consume ubatan ni . Kerap lakukan exercise ringan .

ta d galakkan especially actvfast sbb mgandungi caffeine yg lebih sikit. sblm makan apa apa ubat dapatkan consult dari doktor pakar

Sy pon slalu skt kepala. Doc sy ckp selamat utk ambik paracetamol 500mg. Nnt tny doc awk ye

Dr kata makn paracetemol biasa je, yg lain x boleh

Minum air sejuk, cek tekanan darah tu

Only paracetemol!