Tahi baby warna hijau gelap

Kenapa tahi baby warna hijau gelap.. adakah susu s26 tidak sesuai dgn baby 2 bulan 23 hari??

Tahi baby warna hijau gelap
18 Balas

sis.. ni sbb iron tinggi dlm susu.. xde apa2 nnt. lama kelamaan taik kuning balik..kalau ank minum ok xde meragam pelik2 insyaallah semua ok. tp sis kena sentiasa pantau..kalau ada spotting apa2 dlm najis ..kna refer dr la.. sbb tu dh mmg tau kes susu x sesuai.. sy phm sis nk laju sbb risau tiba2 najis warna ni kan..sy dulu pon mcm tu..cpt2 nk tnya dlm komuniti ni.. tp tu lah heee sis ibu2 dlm ni sensitif sikit . maklumlah pembawakan budak..apa yg penting sy tau sis sayangkan ank smpai terlepas pandang beberapa isu.. semoga ank sis sentiasa d berikan kesihatan serta membesar dgn baik.. amin

5mo ago

dia 1st time jdi ibu kot so xdak pengalaman..mybe dia panik sgt tu terus post mcm ni dan x fikir .. salah tetap salah tpi main dgn panik ni mmg x ingt apa dah.. kepada sis yg post najis tu.. sebenar nya najis tu okay2 jaa klu sis menyusu badan mybe sis bgi terlebih susu foremilk atau ada lebihan iron.. saya doakan baby sis sihat selalu jgn stress2

Sis please edit post dan kaburkan gambar ya. Kan dah disediakan pilihan tinggal nak tick je sis. Sis kena ingat ya kat sini ramai ibu2 mengandung. Ada je ibu2 yang ada masalah mual, mabuk teruk sampai tak boleh tengok benda yang menggelikan. Ada juga yang curi2 masa scroll TAP ni waktu makan. Btw najis warna hijau mungkin sebab susu yang sis bagi tu tinggi iron. Baby saya dulu pernah macamtu masa minum lactogen.

Ni lagi sorang mommy ni. tolong la jaga sensetivity ank awak tu. cukup la post najis je takyah la post bird2 dia tu. tak rasa risau ke org buat apa2 kat gambar anak. pagi tadi pun ada mommy post gambar najis sekali kemaluan anak. ni ada lagi. plss la takan la tak terpikir sebelum post . nak marah rasa 😫

5mo ago

@puteribalqis kalau jenis show off kemaluan anak kat public sukahati la. tapi maaf la cakap tak perlu kot post gambar najis anak sekali kemaluan . bila org tegur kata kita kata tak elok. besok org ambik gambar kemaluan anak tu buat sticker ke buat apa2 tak elok baru ko nak ingat.

Bukan sbb geli, kita ni mak mak lagi ‘lawa’ dari tu pun dah pernah hadap 🤪masalahnya ped0 banyak guna acc kat sini jugak. Ada yg tengok baby bump pun ada yg bernafsu. Jaga jaga😔😔

sis rasa klu dah dpt jawapan dlete la post ni, byk yg dah pet pot pet 🤣 klu itu mngkin ada btlnya sb nak suru ttup kemaluan anak. but the other ada yg toxic yg xharus d ckp pun d ckp .

anak sy minum s26 gold taik mmg warna ni . busuk jgn ckp . skrg sy tukar dupro alhamdulillah taik dia warna mustard kdg ada jgk hijau tp bkn hijau spekat ni laa .

Normal for formula feed baby. Boleh refer poop chart ini. Minta set gambar ke NSFW dan crop bahagian kemaluan anak. Kesian dia jadi tontonan umum.

Allah 😭 terkejut scroll2 jumpa gini..dh la tgh pregnant ank kedua, nk muntah rasa Ya Allah..blurkan lah dlu sis 😭

sama macam anak sy , tapi dia minum s26 purple . tu pun 4hari tak berak , sampai kene masuk ubat melalui bontot . sekarang sy tukar susu morinaga .

saya pun baru tukar susu s26 2bulan 27hari poo poo lebih kurang macam ni perlu tukar susu ke ibu2 ? poo poo macam ni baby cirit birit ke apa ?

5mo ago

mmg kalau ank minum s26 jadi color ni sbb s26 antara susu yg tinggi iron. normal najis color ni awak.