Perut keras 34 w

Kenapa perut kerap keras..nak duduk semua xselesa..kadang keras belah atas ..karang kat bawah...td cek..kepala belum masuk lagi..mkn sikit da ketat sgt perut..pastu oksigen mcm xcukup je ..stress lak rasa..perut xda besar mana pon..pastu hb asik rendah xabis..da mkn iberet bekotak pon xnaik.

7 Balas

hb rendah tu, selain mkn iberet , dlm diet, setiap hari perlu ada menu tinggi zat besi. contoh, daging merah, ikan cencaru, kerang, lala, kacang kuda, kuih/ bubur kacang hijau, sayur tinggi zat besi.. lepas tu, setiap kali makan lunch/ dinner, mkn buah tinggi vit C (cth; jambu batu, berries dll), sbb vit C bantu zat besi absorb dlm darah.

2 minggu lepas sy checkup hb rendah even dah makan obimin stiap hari one time. pastu nurse suruh tukar makan zincofer. syukur sekarang hb dah normal.. sy amalkan minum zincofer bersama air jus buah peel fresh sewaktu perut kosong, then tunggu dalam 30min baru sy makan mcm biasa.. btw sy 33week dah 😄

3rd trimester mmg senang rasa mengah. Yg mengeras tu normal. tpi better sis pantau kekerapan mengeras n pergerakan baby kalau kerap sgt mcm 10min skali baik pegi hospital. tkut prem contraction. mcm sy 36w dh start contraction. baby lahir 36w3d.

sedang berada dlm situasi yg sama bab mengeras , rasa mengah mcm x cukup oksigen & mkn sikit dh rasa full.. alhamdulillah hb sya sepanjang kehamilan ok.. masuk 3rd trimester mmg neves jaa rasanya..

Curently 34w & menghdpi benda yg sama mcm puan😂mengeras tu mmg xboleh buat apa dh mkn pulak xboleh bnyk2 space xde dah😂

Normal sis, baby makin besar. Dia gerak tapi lebih kpd mengeras. Ubat tu makan dgn air masam2 tak?

normal