Nadi saya kerap laju prgnt 20weeks.

Kenapa nadi saya kerap laju bila checkup. Bila dok rumah rehat ok je.

5 Balas

Sy selalu mcm ni bila g check up sampai nurse tu tanya tak mkn ubat darah tinggi ke? Tp sy dah dpt tips utk normalkan balik masa check up.. banyakkan minum air kosong sebelum check up. Sy selalu bawak air mineral masa check up pastu sentiasa minum sampai nurse panggil, bila cek nadi ok. Dan sy bawak tasbih, masa tunggu tu pegang tasbih dlm beg sambil zikir hasbiyallah wa nikmal wakil.. sangat mmbantu Cuba la sis😁

mmg ada yg mcm tu bila ke hosp.. nervous, jenis takut hospital/klinik. Puan latih diri bertenang, latih deep breathing. klu tekak kering, minum air. Tenangkn diri. Sy mmg bawa tasbih klu sy buat BSP test sbb nk tenangkn diri. 😅 sbb sehari sblm BSP test sy mesti stress, langsung diet tak jd 😅 siap mkn jajan lah, megi lh. mcm2!!! alhamdulillah result ok.

sy mcm ni la.. bile kt klinik darah naik nadi tggi bacaan mst kn amik lbh dr 2x. check kt rumh elok je. name die white collar syndrome. blh gugel

Sebab bila nak checkup tuh awal nervouss😂 soo nadi jadi laju lah. Kat rumah kita relax jee

kene relax