Nadi selalu sangkut

Hi, saya pregnant 20 weeks. Ada tak mommies yg kalau pergi klinik nadi selalu sangkut sbb laju? Kenapa eh selalu nadi laju? Sbb tak rasa penat, berdebar or tak cukup rehat pun. Tapi nadi laju juga. Kejap lagi kena pergi klinik semula check nadi n jantung. Risau pula hati ni 😢

8 Balas

Sama nadi laju.. tiap kali check up 130 keatas.. saya awal2 sangkut nadi laju.. ecg tiap2 minggu.. pernah msuk wad minggu ke 17.. pernah bt ujian jantung echo tu 2x.. Alhamdulillah semua okey... lps tu selang 2hari kna bt check nadi n bp sendri kat rmh.. n tulis dlm buku pink... tp depend pd KK.. tmpat KK sya straight sikit... selagi tak turun... selagi kena cucuk air...

sy pernah masa puasa nk minum air gula. gelabah misi dgn doc nadi 130. siap buat ecg, drip air, cek tyroid. nasib baik la lepas drip dan mkn minum, nadi jd turun stabil. rupanya dehydration puncanya. last2 doc tnya x minum air ke, sy bgtau puasa. pastu doc bgtau blh je minum air masak klau puasa hahahaha xpasal2 misi kena marah😂

saya haritu nadi laju masuk wad zone merah . check jantung semua.Bila jantung kita laju.bby pun sama laju . Alhamdulilah dh okay . cuma saya ada tyroid. Tapi masih takde kesan . Kena tahan wad jugak lah selama 3 hari . Now kalau pergi klinik checkup , nadi masih laju . Tapi kalau bawah 120 doktor still lepas kan

sama sis , sy td g klinik checkup kk pun nadi laju juga . doc trus check jantung smua ok , and then nurse gi masuk kan air dlm bdn . selesai je , gi doc check lagi , ehh sma juga nadi laju . xtau la kenapa . ambil darah pun drah ok smua ok . tp check sdri kat rumah eh tiber nadi tak laju . norml je bacaan .

Saya punya nadi tak pernah bawah 100 and Dr buat test thyroid apa semua , alhamdulillah normal.Dr cakap biasanya normal sebab time pregnant jantung kerja lebih sebab perlu pam darah bekal oxygen untuk mak dan baby. Usually akan slowly turun sendiri nanti, asalkan blood pressure tak tinggi

Berapa bcaan tu sis? Sy last checkup hritu 108bpm tpi nurse/Dr xde ckp ape plk..yg jdi isu cume hb sy jela low..sy pernh jgk jd jntung lju tp disertai dgn sendawa n kentut bru lega..lju pon skjap je

3mo ago

108-117 mcm tu. Hb saya okay, klinik pun suruh rehat utk ambik nadi time relax tapi sama juga tinggi.

saya tak pernah lagi..haritu pergi o&g bawah 100 ,ni bila check kat rumah kadang bawah 100 kadang atas 100..risau jugak nanti bila check dekat kk..macam mana ye?

td nadi sy pn sangkut..doc risau..sbb sy rsa bdebar.then doc ambik drh utk buat ujian thyroid..sy rsa bdebar tu 2mlm sblm tu je..sblm ni ok je xpernah laju