Bayi menangis

Kenapa bayi saya selalu menangis..🥹🥹🥹,Daripada umur sbulan smpai nak masuk 4 Bulan..sy buntu

5 Balas

boleh follow iG @ fb "baby language" & Cuba teknik 5S Utk tenangkan Dan tidur bayi kecuali yg bedung la sebab 4 bulan ke atas dh xbedung kn. newborn sampai 3 bulan memang Ade yg hidg demand atau colic (Sawan tangis) . ibu kena sabar Dan sabar Dan sabar. I have been through it. kena bantuan suami atau family lain utk tng kn dia klau awk dh habis penat tenangkan dia. lepas 4 bulan baby slowly ok. InshaAllah. . Cek juga mana Tau Ade yg x Selesa seperti diapers, ruam , cuaca panas atau sejuk, perut kembung, nak susu, sakit di mana2 , atau over tired penat sgt nk tidur tapi xtido2..

1y ago

*high demand

cuba mommy dengar betul² setiap tangisan dia. anak saya pun jenis kuat menangis since masuk umur 40hari. Bila dia dah nak masuk 60hari, saya dengan suami dah faham maksud setiap jenis tangisan dia. sekarang alhamdulillah dah masuk umur 3 bulan setengah kalau nangis pun kejap² je sebab dah tahu cane nak tackle. all the best and goodluck 😉

2y ago

sy xtau la,..yg sy tau dy nangis nk tdo je

Tangisan bayi adalah suatu komunikasi nak sampaikan: Diaper perlu ditukar, tak selesa sbb pakaian/ suasana bilik/ gangguan bunyi, Perut tak selesa Dll Berapa jam menangis tu? Kalau lebih 3 jam tak berhenti, kemungkinan sawan tangis. Insya Allah akan ok bila masuk 4 bulan.

2y ago

🌻

anak saya pun sama, start sebulan sampai 3bulan , alhamdulillah nk masuk 4bulan dia behave dah. Kena sabar sikit lah 😅

2y ago

skrg dia merengek time nk tido ja, sblm ni nauzubillah, time pantang smpai 3bulan start ptg2 dia mula nangis, pastu mlm mlm smpai 1/2pg 🥹

ya meman betul