Baby dalam kandungan besar

Ada yg pernah alami baby dlm kandungan besar ? Mggu lps 28w cek dokter ckp besar sikit dr umur baby. Sy sedih mlm2 menangis 🥹🥹🥹

1 Balas

Waktu saya scan 28wks pon doktor kata baby saya besar 2minggu 🤣🤣🤣 Doktor kata gemuk bb saya 1.6kg. Tp bila scan 30wks mggu ni doktor kata dia dah normal blk. Besar dia lbh 5hari je (1.68kg), kategori normal dah tu doktor kata. Tp saya mmg trimester ke2 berat saya naik mendadak ni masuk tri3 berat xnaik dah dua minggu ni.. Doktor kata kt saya besar sikit xpe jgn kecik lg dari umur dia..

1mo ago

InsyaAllah xda apa tu... saya pon jumpa pakar jugak 28 wks n 30wks tu. mula2 doktor bimbang saya sangkut air gula wktu 28wks tu, tp alhamdulillah xsangkut. pastu 30wks tu baby dah normal blk growth dia.. mungkin dia dah stabil kot... mungkin time 2tri tu je dia kuat membesar.. ntah la.. tp 30wks ni doktor tunjuk kat saya graf dlm buku pink tu, bb tu normal je.. kalau ikutkan berat bby saya lg besar dr awak..