Luahan hati

Kenapa 2 3 menjak ni bila ank tak sehat ja dia jadi tknk susu? Ank sya mnyusu bdn dan 11m. Bila dia tknk menyusu saya jdi bngkak susu sakit sangat .. bila sya bngkak susu emosi saya jadi cpt mrah kdg termarah anak sampai rasa nak pukul ja dia tapi masih cuba sabar . Saya ni bkn jenis penyabar klau dah sakit dgn nangis tak berenti rasa stress sgt . Kdg saya menangis saya rasa susahnya jadi seorang ibu . Kita yg sakit melahirkn kita yg susah mnjaga anak sampai kita jugak yg sakit bila ank tak menyusu . Bila sya termarah anak sya , saya mnangis saya sedih kenapa la saya tak bleh jdi ibu yg sabar . Ayah dia ada tapi anak lebih merap dgn sya berbanding ayah dia jadi sya la yg bertambah teruk . Saya suri rumah kemas rumah apa smua dah satu hri kdg ank tido kita nk tido kjap pun tak smpat . 2 3 hrini sya rasa letih sgt sgt bila ank plak buat prngai sya jadi sgt emosi . Jgn kecam saya saya pun manusia biasa kdg saya letih bdn letih mental tapi tadak org pun nmpk atau hargai sya

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

awak ada try marmet atau tadah susu guna milk collector? at least boleh kurangkan bengkak susu tu. biasalah anak tak sihat banyak ragamnya. kalau boleh tolak ansur dengan suami, minta dia kemas rumah sikit2 sementara anak tengah meragam ni. kurang sikit tekanan untuk awak.

2mo ago

awak cuba tuam sejuk, pastu tuam panas. mungkin teknik marmet tak berapa tepat, tapi awak boleh cuba pam. sebab kalau biar bengkak susu tu, bahaya sis.