SEKADAR INGIN TAHU, KENAPA SYA MCM NI, ADAKAH SEBAB KEHAMILAN ? 😔

Maaf bertnya bnda yg lari tajuk sikit.. Knp sejk sya pregnant sya rasa kurg bersmngat klw suami ajk brsetubuh, kdg rasa penat sgt klw suami ajk, skrg sya dh 35 weeks perut dh rasa skit klw berstbuh.. Kdg rasa ketat sangat perut smpai susah nk brnafas, kdg dia sya thu dia mungkin trasa bila dia ajk sya ckp tidak. Tpi sya cpt penat dan mudah sgt sensitive skrg sya x thu knp.. Stress sgt kdg2 menangis sorg2 fikir sya mungkin bkn yg terbaik untk dia😔 smpai tahap sya rasa its ok dia kwin lagi sbb sya mngkin x dpt pnuh kan permntaan dia sprti dlu dgn keadaan saya mcm ni.. Adakah smkin dkt due date, smkin penat jadi x bersmngat? Sya perlukan jawapan dan sdkit motivasi.. Sya x thu nk bertnya siapa dn berkongsi dgn siapa. Ni baru ank pertma kmi, 😔#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Normal ni sbb perubahan hormon, boleh slow talk dgn suami ckp bukannya tak mau. Mungkin sbb mengandung ni rasa tu tak ada. Bincang sampai suami faham. Boleh terangkan puan rasa senak susah nafas, tak selesa etc. Tolak ansur dgn suami kalau ada cara lain

3y ago

Terima kasih beri cadangan ☺️ 💕

normal sis..Saya pun macamnie sejak first trimester..Bincang n cakap dengan suami baek2..Kalau xpun bolee cuba cara lain untuk puaskan suami.InShaAllah kalau kita terusterang cakap baek2 suami akan faham.. Moga dipermudahkan semuany..