Cara tangani demam baby waktu malam ?

Kena kejutkan baby tak untuk makan ubat ? Baby 8 bulan. Tumbuh gigi. Takut nak tidur kalau waktu malam time baby demam. Takut spike… ☹️

5 Balas

Yes, kena bagi baby makan ubat ikut jadual. Kalau tak, kesan ubat tu tak optimum dan buat suhu demam lambat turun atau tak kebah. Sambil tu, pakaikan baby pampers je. Jerlum dengan room temp water. Kalau saya suka tampal cool fever kat dahi, leher, celah ketiak, celah paha.

makan ubat tepat masa hari2. biasa kalau habis cukup time 6@8 jam lepas makan ubat 1st badan panas balik.. selagi tgh demam mmg kena jaga timing mkn ubat demam la.. anak tidur mommy tidur la tp set alarm utk next ubat.. mommy kena rehat, baru anak cepat sihat

ye kne kjut baby utk bg ubt.. kne btol2 ikut jam sis.. klu gap ubat tu 8 jam, kne btol2 gap 8 jam..

buat alarm sis...klau rsau xterjaga mnta suami yg bgun...waktu mkn ubt kena kosisten

ye kene kejut