Tumbuh gigi

Hai momiess nak tanya baby 8 bulan boleh minum air cap badak ke..baby demam panas tumbuh gigi #firstmom #seriusnanya

9 Balas

Tak boleh sis. Lagi 1 kalau baby demam panas, better bawa gi klinik terus. Baby kalau demam panas bahaya. Kalau takat demam sikit2 bawah 38c ok la boleh pantau kat rumah. Anak saya pernah juga demam suhu 38.5c tanpa batuk dan selsema. Saya tengok gusi dia bengkak merah so saya assume tu demam nak tumbuh gigi. Tapi disebabkan demam tak kebah2, saya bawa gi klinik. Dr kata ada sesetengah baby nak tumbuh gigi memang akan ‘demam’. Tapi bukan demam panas. Rasa badan dia panas tapi suhu tak lebih 38c. Kalau demam panas tu bukan sebab nak tumbuh gigi ya. Biasanya demam virus. Apa2 refer terus ke dr. 😉

Tak sesuai awak. Tak silap saya, kat label botol tu ada indicate siapa yang tak sesuai minum. Better bagi air kelapa.

saya anak nk tumbuh gigi...saya bagi gripe water, g farmasi cakap nk gripe water...bagus utk baby yg nk tumbuh gigi

Nope. Bagi air kosong dan bawak jumpa dr for better advice. Air badak utk org dewasa boleh la

cap badak 2 tahun keatas saja

x boleh ..sis bg air kelapa

Jerlum air daun bunga raya

Bagi air kelapa 👍🏻✅

5mo ago

Also bagi something yang sejuk untuk soothing. Macam anak saya, dia suka teether. Saya sejukkan teether dia pastu bagi dia gigit2. Boleh buat popsicle/ice cream dari buah-buah.

bg air kelapa