Baby 5bulan 26hari demam tumbuh gigi

Aslkum hi ..momies semua,ank saya meragam demam.. Rasanya nak tumbuh gigi pertama.. Apa cara untuk meredakan kesakitan dan demam baby? Asyik nangis..merengek

3 Balas

Kerapkn lap bdn dgn tuala basah. Guna air paip je. Lps lap tu biarkn kering sdri. Mandikn guna air suam. Jgn letak tuala basah kt dahi lama2 sbb takut haba terperangkap nnt baby boleh sawan. Ni tips sy dpt dr pakar kanak2. Dia merengek sbb dia x selesa. Cuba tidokn. Ank sy pn smlm start demam suhu lebih 38. Sy guna tips ni, alhamdulillah pg ni turun dh 37. Dah boleh main, mkn n xmerengek dah.

wasalam pujuk baby, kerap mandikan, pakaikan coolfever dekat bawah ketiak kerap peluk bagi baby rasa tenang.

pujuk baby n kalau x okay bawalah jumpa doctor