keluar darah 30week

(UPDATE: sy dah cek n alhamdulillah baby ok semua xda mslh.. cuma dktr pesan klu lain hari baby kurg sgt gerak trus ke hospital sj, jgn tgu lama2.. terima kasih semua yg sudi jwb soalan 💗) kemarin mertua ada buat lenggang perut kt sy.. tradisi utk yg mengandung 7 bln klu mommy2 pernah dgr.. sy pun xtau sgt sbb cuma ikut ckp mertua mertua ada urut2 bgian perut.. tujuan nya utk pbetulkan posisi baby.. lps urut tu seharian baby asyik bgerak tp pg td bila kencing ada nmpk darah stitik keluar bsama kputihan.. lps tu baby kurg gerak n smpai skrg 4 ptg masi xrasa gerak sapa ada pglaman cmni

13 Balas

kat sabah pun dipanggil lenggang perut klu dah 7 bln, tp xda la urut2 sampai kita terasa tu perut diurut.. mak bidan just urut lembut.. tak tau la sesetengah org ya... klu tahap berdarah tu selalu uri ke bawah.. atau baby terlilit..dgr2 pengalaman org..just p check dokter la...

posisi baby ni Dr pakar saja yg boleh betulkan sambil monitor dengan ultrasound. buat sendiri kalau terbelit tali pusat baby macam mana. kita ibu yg kena protect baby kat dalam, jangan benarkan orang urut2 perut.

Biasa org pantai timur adat mcm ni.. tujuan nye nk check posisi baby. Nnti bidan akn betulkan klu songsang. Tapi klu dh smpai kia darah tu awk kne check kt hospital

ade baca kalau tiba3 baby gerak aktiv sgt & snyp tu sbb terbelit tali pusat. baikng hosp cek tkut effect msa ngurut tu baby kena pusing2 sampai terbelit tali pusat

tak semua orang rasanya sesuai buat urut2 ni . tak silap kalau urut perut boleh jadi punca contraction awal . Semoga kandungan dan ibu sihat 🤲🏼

cepat² ke hospital awak..jika bby kurg gerak ++ Ada darah lg..better ke hospital cpt².moga² bby dlm keadaan yg baik.

Baby kurg gerak dr biasa kena ke hospital terus, jangan tggu2 lagi dah, risiko sgt tggi mcm ni...

dah kenapa puan bg org urut..bahaya taw..kalu xde mslh xyah nk urut2..moga baby xde apa2

Awak, pergi hospital dulu. Jangan ambil mudah kalau baby kurang gerak.

Awak, macam mana? Doktor kata apa?