Anda pernah keguguran atau kehilangan si kecil tersayang?
Voice your Opinion
Ya, saya masih meratapi
Tidak, namun saya sangat bersimpati

5381 respon

34 Balas

Ya... 15.6.2015 usia kandungan 12 minggu..tahun yang sangat struggle untuk terima kehilangan si kecil dalam masa sama masih terkesan pemergian nenek tersayang pada 10.2.2015..selepas gugur tiap tiap hari emosi terganggu rindu pada arwah nenek dan rasa bersalah pada diri sendiri atas keguguran..sampai kawan2 pregnant dan dah bersalin saya x jenguk pom sebab cemburu dan masih menyalahkan diri malah akan nangis sendiri..lama juga saya nak pulihkan diri sendiri...alhamdulillah awal 2017 saya 90% sembuh dan tak kesah kalau jumpa org pregnant xde dah rasa bersalah atau fikir benda negative...

saya pernah gugur tahun 2020 sebab baby saya tak cukup bulan saya melahirkan dia baru 6 bulan anda then 2021 ni saya dah hamil lagi dah nak masuk 5 bulan .... doakan saya semoga selamat dan bayi saya sampai waktu saya melahirkan

2 ĸalι pd тнn yg ѕaмa...ѕedιн ѕυdaн тenтυ ѕedιн,naмυn вelajar redнa dan ĸυaтĸan ѕeмangaт...ĸιnι ѕelepaѕ 4 тнn alнaмdυlιllaн...rezeĸι lg... ѕυdaн ѕelaмaт мelaнιrĸan..2м+

4y ago

makasihh sis

rasanya prnh kggurn yg mksd ku ni kndungn x mnjdi. sbb nmpk mcm daging kantung paling kecil d tuala pad tu.. tapi kn masa tu x tw.. n susah mw d fhm.. jadi agknya prnh lh yg kggurn tu kot

gugur penah . meninggal dlm perut pernah tapi sy bkn jenis meratapi . tak redha tu kan tak baik😊kita kene jaga emosi n dalaman utk kesihatan mental n fizikal

pernah gugur ketika usia kandungan 6 weeks.. sblom ni tak nmpk baby.. Alhamdulillah skrg tgh hamil almost 9 weeks and dh nmpk baby.. doakan kami.. :)

4y ago

😊

Ya..arwah anak sy meninggal masa umur 2 hari kat NiCU tp xdela meratap..redha..as a Muslim kena redha..Allah Tau apa yg terbaik utk kita

Misscariage on my 8w... But I believe in Allah plan coz Allah planning is better than us. Please pray for me, to all members🤭

pernah...2 thn lps...anak berusia 7 thn...redha...sabar...kuat...walaupun sering menangis bila teringt kenangan dgn nya...😢

Pernah.. 12 weeks.. 3 bulan sebelum tu luar rahim.. Allah je tau mcm mana rasanya 2 kali tak da rezeki..