rindu nak pregnant lg.. ank sulung dh 5tahun..nk yg kedua ni.. susah btul nk lekat 😭 period xtratur

kdg sedih tgk kwn2 dah ad secc baby

14 Balas

Sabar ya sis, kalau sis orang islam.. percaya la ni semua kerja Allah.. Allah tau bila masa sesuai utk sis dapat anak.. sy anak sulong dah 6 tahun, mcm2 org kata kat sy, mcm2 sy rasa bila tengok kawan2 semua dah aada 2,3 org anak.. kena sindir, kena perli .. mcm2 sy dan suami usaha utk dptkan anak nom 2 ni sis ..umur pulak makin meningkat.. anak sulong ni pun asyik minta adik, bila dia tengok budak2 yg ada adik beradik dia termenung tengok sambil cakap bestnya ada adik .. kami serahkan semuanya pada Allah sis.. Alhamdulillah , Allah beri rezeki sy pregnant anak nom 2 skrg, 8w dah .. masa nak cek tu sy lewat period 4 hari, sy pening dan loya, mula2 mcm mls dah nak cek sebab sebelum ni pernah lewat period .. kami ingat mungkin gastrik , bila cek upt test naik double line terang.. sy dgn suami menangis teresak2 .. kami terus buat sujud syukur.. sis sabar ye .. In Shaa Allah, akan ada rezeki utk sis ya 🥰😘

in shaa Allah ada..sy pun jnis priod tk tratur..kdg tu sbulan straight dtg priod..pastu xdtg dlm sbulan lbih, pastu bila dtg lebih 15 hri..memg priod jnis gila..sy pun ingt sy dh xsubur..jd sy tk fkir lgsg bab nk baby sbb ank dh 3 org, last umor 5thun..nk jdikan cerita, sy mngndg..mngkin sbb kerap brsama..smnggu dlm 2 @ 3 kali..sblum ni klau suami ajk pun sush..tp bila suami brsuara, so muhasbah diri..kita bgi jela..kira mngndg tnpa diduga..skrg dh 28w..awk jgn stress, buat xtau..in shaa Allah akn ada rzeki baby buat awk.

masalah sy sma mcm puan dlu.period sy x pernah teratur..anak sulung sy dh 7 tahun..sedih..lagi sedih bila tengok adik sy pregnant..tp rezeki Allah bagi, tanpa sy jangka..sy pun pregnant..lepas 7 tahun menunggu.terus berbuat kebaikan dan berdoa..sy doakan puan akan ada rezeki utk pregnant lgi..sy mkn folic acid..sy jmpk gynae jgk..rahim sy smua elok..cuma belum rezeki..dan utk period x teratur tu sy mkn pil kacip fatimah keluaran utm..yg dr. zubaidi syorkan..alhamdulillah period datang tiap bulan walau lari 2 3 hari..

sabar puan. bykkan minta pada Allah, bersedekah kalau mampu & amalkan gaya hidup sihat. kurangkan stress, makan real food, bersenam & tidur cukup. teratur period nanti Insha’Allah berjaya. jgn sedih tengok org lain, hidup bukan perbandingan. andai dah tertulis mmg cuma 1 zuriat kita, terima dgn hati lapang. berdamai dgn diri. sementara ni, usaha selagi boleh. sy doakan sentiasa☺️🫰🏻

saya anak sulong dah 7tahun,tahun ni Allah ade beri rezeki sekejap, prgnant 10mggu tapi keguguran masa bulan 4 hari tu,sedih juge sbb dh tggu 7tahun,ni skrg period dh lewat,test postif tp dh start spoting2 mcm tanda2 rezeki tk lame juge yg ni..bersabar sis, Allah akn beri ikot kesesuaian kite♥️

Sabarlah. Knape nak sedih dan mengeluh. Saye anak sulung dh 16 tahun baru ada adik lagi. Semua tu kerja Allah. Mcm adik sy. Anak sulung dh 11 tahun. Sampai skang nak anak kedua xlekat2. Die yakin semua tu bersebab. Ada sebab Allah beri lambat.

period irregular ni memanglah susah nak merancang 😅 saya pun sama jenis irregular ni pun rezeki Allah bagi mudah lekat kalau tidak saya seorang yang susah juga nak lekat ..

sis try konsistent mkn folic acid slama 3bln dan cuba lg jgn putus asa..mesti ada brita gmbira..good luck sis

bersangka baik pd Allah.at least ade sorg penyeri.jgn sdih2,sis x mndul.Allah akn hntr pd mase yg tepat.

sbr ye puan,sy anak sulong dah 8 thn bru sy pregnant lg..lama jgk mnunggu..