Nak Tanya

Assalamualaikum warga IIH.. Inginkan pendapat dari pengalaman ibu2 semua.. Sekarang saya mengandung 28 mggu 4 hari.. Saya scan kt swasta 2 hari lepas , doc cakap berat baby 1.34kg..pastu doc swasta tu ckp baby mcm terlebih berat dalam 100g... Pastu hari ni bila sy tanya doc yg scan kat klinik kerajaan, dy cakap tu berat normal.. Skrg berat baby dalam 1.5kg utk 28 mgu 4 hari .. Persoalan sekarang ni, normal ke tak ye? Sy risau bila baca effect baby besar dlm kandungan.. Sbb sy GDM..

1 Balas

Agak besar juga tp masih boleh kawal lagi, klu gdm kena btl² kawal pemakanan & berat badan.insyallah baby x besar sgt.klu agak besar nti doc akan suggest induce sblm due date.

4y ago

Tq sis untuk pendapat 😊