berat baby

hai semua....sy bru je lps scan baby...doc ckp baby agak kecik berat 900g lebih je....☹️☹️ normal ke utk kandungan nk masuk 28weeks??? sy risau....?

9 Balas

Actually tu hanya anggaran sahaja sbb dorg ikut berdasarkan ukuran size baby dlm kandungan tu. Mcm sye masa scan baby 36weeks doktor kata berat baby 2.7kg bila keluar masa 38weeks baby berat 2.66kg je

tq semua...ni soalan lama ni....skrg baby sy dh 5month...😅....btol tu makin lama baby mkin bsar and ay mnum susu hari2......alhamdulillah baby lahir 2.60kg....😇😇

Untung lah.. Senang nk teran nanti.. Jgn bimbang byk sbb nnti 36week above, cepat je berat baby naik.. Jgn terlebih mkn dah la ya

Saya scan masa 26 minggu berat baby baru 900 tapi doktor x ckp kecik pun..smlm scan 35 minggu berat baby dah 2.6kg

900gram sis scan bpe week sis? 27week ke? sy scan hritu 27week 6day, 1.09gram je.. normal ke xbrt tu ea

5y ago

Rasanya baby sis 1.09kg tu bukan gram. Normal sis. Nanti 3rd trimester baru baby membesar banyak😊

28minggu 900gm masih sempat lagi tambah berat baby..saya 28minggu pregnant dulu pn nk dekt 2kg..

Sy bru scan 28w berat baby 1.4kg.. xpasti range berat berapa yg kira normal utk 28w..

4y ago

28w berat lebih kurg 1kg. Tu dh berat la tu. 1.4

sy 27w 889g..dktr kata kecik sikit..tp jgn risau..ad masa lgi..

makan mcm biasa ,ambil folid dan susu