Minum ais

Kawan kawan, memang orang ngandung kene elak minum air batu ke? Saya sepanjang hamil ni memang selalu minum ais. ?? Sebab tekak nak bende sejuk je. Tolong saya plsss

91 Balas

xd . minum je klau nk . asl kn jgn la over sgt kg kne selsema btok plak . uhuhu tuje

Bila minum ais, baby byk kencing... air ketuban jd byk dan baby jd besar

Sejuk² lah sedap.. Musim panas ni elok juga minum air sejuk. 😁😁

Xtahu la btl x... Ank membe kulit kering sgt.. Hari2 milo ais katenye

Boleh minum sis.. Sy pun mcm tu jgk.. In sha Allah tak da apa2 😊

Saya masa pregnen hari2 mnum sjul tngah mlm pun mnum sejuk😅

Xpun.. Bby sye kecik je nie.. Even dh nk masuk 35 weeks.. 😩😩

5y ago

1.885kg baru berat dye.. Panjang kaki lewat sebulan pulak tu.. Nnt kne jumpe pakar.. Kalo bby dh xnk membesar kemungkinan kene czer awal

Sy dengar kalau minum ais nanti naik stretchmarks teruk. Yeke?

5y ago

Betol..mula2 preg tkt strectmark..sbb mls nk pakai losyen kt perut..nasib smpai due xnaik2 stretchmark..😄

boleh je minum..tp sy minum ais jd cepat cramp kaki..

Takde pape pn. Masuk mlut air sejuk tu jd suhu badan.