Adakah anda mengawal pengambilan makanan berminyak & bergoreng sewaktu hamil?
Voice your Opinion
Ya, saya mengurangkan amaun pengambilan
Tidak, saya makan sahaja bila saya mahu

4508 respon

16 Balas

x, mkn je ape yg saya boleh mkn. sbb skrg susah betul nk mkn bile ade selera mkn je.. #29Nov20  #TAPSuperMoms

Tak, sebab during first trimester ni susah sangat makan so bila teringin nak makan tu teruskan saja.

Saya kurangkan pengambilan makanan yang berminyak dan pedas untuk kurangkan rasa loya.

Sy lbh kurangkan makan yg berminyak..sy lbhkan mkn yg bersup²..

Jrg kwl diri bila mau mkn msa hamil

X.. Saya mkn ape saja ikut selera

Tidak 🤗🤭Saya makan apa saja

Tdak saya mkan shja

Makan je mcm biasa

kawal pengambilan