Hi normal ke saya dh 7minggu tapi tadi scan kantung baru 6minggu...risau nye la ...

Kantung kecil

2 Balas

Hi, normal je. Masa saya 6 minggu saya scan klinik biasa doktor cakap saiz kantung 5 minggu. Kena dtg lagi 2 minggu. Sebab saya ada rasa sakit perut, saya p antenatal klinik masa minggu ke 7.Bila scan baby baru 5 minggu 5 hari berdasarkan saiz dia dan dah ada heartbeat.Alhamdulillah. InshaAllah xde apa apa tu.

Normal, kalau 7 minggu tu kiraan dr last period jd tk perlu risau. Sebab: 1) taktau bila persenyawaan berlaku 2) usia kandungan akan ikut scan dr segi size kantung, janin, dan bunyi jantung baby.