X rasa baby gerak

Kandungan wife sy da 20 mnggu.. tp x rasa bby gerak2.. normal ke x normal tu yer.. btw, wife agak chubby sikit.. adakah tu sbb x dpt nk rasa pergerakan bby..??

8 Balas

Sy ade bce article lau bby first biasa ibu boleh rasa pgerakan bby seawal 23minggu.. kalau kandungan ke-2 dan seterusnya seawal 18-20 minggu.. sy 22 minggu bru rse bby gerak.. itu pon bru rse mcm jentikan halus.. 1st rse gerakan tu mse bkk lgu dd n friend.. lepas tu mmg krp dpt rse bby gerak.. cuba la ransang bby gne musik lembut..

5y ago

Nk bg dgr cmne ye sis..?? Letak speaker dekat2 ngn perut ke

Kadang2 actually baby tendang tapi dia x perasan kalau baby first. I pon x tau rupanya tu baby tendang hingga tendangan makin kuat at 20 weeks. Mulanya rasa berbuih/angin atau jentikan lemah je

5y ago

A ah.. baby first tu yg agak risau

i think its normal... take your time and let nature takes its course. your baby will be kicking very soon i'm sure! =)

I think its normal tp kalau worry better g check ☺️

Mgkin perut tebal.. Lambat sikit dpt rase

5y ago

Mngkin la sbb doc pn ckp mcm tu

Cuba buat baby dgr music

20mggu sptutnya boleh rasa dah pgrkn bayi wlp sdkit..

kalau saya, aktif bkerja atau bgerak berjalan, kurang saya rasa baby bgerak. kalau sudah duduk rest semua masa tu baru sy merasa. then sy akan beri respon tekan tekan bercakap dengan dia. boleh cuba beri baby dgr music atau tekap lampu suluh. 😇

5y ago

sis pegi what to expect pregnancy punya apps dkt playstore. then sis baca yg minggu ke 22. sana baby sudah blh dgr suara, then cahaya juga.