tidak rasa baby ada pergerakan

hello mommiess...23 week 3day normal ke ada Hari x rasa pergerakan dari bby ketika 23week sbb brpa Hari selalu boleh rasa baby gerak da sehari tu mesti ada rasa🥺🥺 tapi Hari ini x rasa pergerakan dari pagi smpi ke tengah hari ..risau pula😔 ##seriusnanya #firstbaby #firstmom

11 Balas

x normal klau shri lgsg tiada pengerakan wlpun skli....23w slalu dh rasa kuat bby bgrak....klau sis risau lbh baik sis g klinik utk scan bby....sbb sy pernah alami thun lps bby xbgrak lgsg rupa² nya heart beat bby dh tiada...skrg sy ngndung ank nom 2 start 18w smpai skrg dh 21w bby aktif sgt² dr pg smpai mlm smpai tmbul² perut sy bila dia bgrak....

normal . sbb dia nak cari time tu . macam saya , awal pagi kick then pukul 6.30 ptg mcm tu , pstu 1 pagi 🤣 tak menentu . dia masih cari time yg tepat untuk dia gerak . nanti dah tau , waktu2 tu mesti dia aktif . nak lagi rasa . kita kena baring ke kiri pastu rehat duduk diam lama sikit baru dia gerak2 .

2y ago

pndi sngt kn sis 🥰🥰🥰kdg klu x gerak trus risau sngt tpi mmg 23week xrasa kerap lagi😊mgkin sbb ruang masih luas

sy pon first baby. pon mcm tu sis. mase 22mingu tu dia aktif. strt awal 23 mingu 1/2 hari mcm tu, dia gerak time nk mgrib je. tpi dah hari ke 3 lpas tu ok jee. terus dia gerak kuat. mgkin dia tido lame sngt😅 husnuzon. In Sha Allah tak ade pape. rajin2 la berinteraksi dengan baby ye. skrg sy dah 23week 6days

2y ago

kita xboleh rasa denyutan jantung baby awak.. hanya pakai alat dopler yg misi kk tu ja baru boleh dgr denyutan jantung baby..yg awak dengar tu baby sedu..mean awak pegang stu tempat tu ja ada bnyi..

cuba tgk cara ransang bayi dlm rahim mcm mkn yg manis, minum air sejuk atau baring mengiring mst bby gerak. sy dr 17 weeks dah aktif gerak bila x gerak jd risau. tp doktor kata normal.sbb bby tu gerak sbnrnye tp kita x brp nak rasa mungkin faktor perut tebal.😂

2y ago

ya sis bgitu lah sis kdg risau juga kan😂😂tapi bila ko mnum Manis mgkin dia extra gerak baru boleh rasa🤣

normal saja sebab baby awak masih boleh berpusing 360 degree dlm rahim awak..masih ada ruang.. bila baby memenuhi ruang rahim awak nnt baru awak akan rasa pergerakan yg nmpk dkt permukaan kulit perut.. selalu nya week 36 keats

2y ago

sama2 awak☺️..kalau awak xrasa lgsg tu yg patot awak alert okay..

hi saya pun 23week.. kalau saya pula saya perasan baby buat pergerakan lebih kerap pada waktu subuh.... kadang2 ada rasa mcm sis jg dari pagi smpai ke tengahari x ada pergerakan tp subuh tu dia aktif 🤭

2y ago

alolooo ..subuh2 dia aktif..mgkin besar lagi lemak saya sbb tu jrg rasa🤣 lagi2 subun tidur Lena sah2 x sedar dia gerak🙈🤣 xpa sis yg Penting baby Kita sihat2 ya🥰

normal,Sy plk dr waktu ptg pkl 5 sampai pkl 12 x rasa ap2😂mlm je aktif time tido tu terasa la kne tendang😂time pgi sampai tgh hri pun sme aktif cuma time mlm je dy x gerak

2y ago

tq sis😇😇..alolo pndi mlm dia bagi mummy nya rehat🥰🥰

saya nak masuk 23w jugak, kalau dia tak gerak tu selalu saya tekan tekan perut mesti tak lama lepastu dia respond. kalau sembang dengan dia pun dia rajin respond. haha

2y ago

alolooo🥰🥰 ya sis kdg sa buat gitu juga bangun sya ckp lepas tu dia gerak🙈🤭cuma Hari ni xrasa dia respon ...mcm Ada rasa tpi x jelas mcm selau

x normal kalau nk grak langsung...sy kdg2 bby kurang grak gosok2 prut..baring tggi kan kepala skit nk tgk prut n denyutan jantung dia kt perut gelombang dia kuat ke slow..

2y ago

tq sis ❤️

Sy ank sulung 20week bru rasa, ank no 2 18week dh rasa..tgok pada org jgk kot

2y ago

tq sis😇😇 sya ada rasa juga cuma ada Masa dia mcm xgerak smpi ptg tu lah risau tpi skrg ok da balik aktif..mgkin sbb masih bnyk ruang xrasa dia gerak🥰