Kontraksi palsu

Kandungan sy dh masuk 31minggu 4 hari tp selepas subuh td perut mengeras,pd mulanya sy sangka die mengeras seperti biase sekejap saje tp sy rase die mengeras stiap 5minit dan brlarutan hampir 1 jam.. baring,duduk serbe tak kene.. sy x ke hospital sbab pikir kandugan baru 31 miggu dan tiade tande2 lain slain mngeras. Selepas hampir 1jam sy trlena sendiri dan bile trjage terase bb brgerak sperti biase dan rase sakit hilang.. ade x ibu2 y pernah mengalami hal y same?

2 Balas

Kalau contraction dah konsisten....contohnya dlm masa 5mnit contraction akn serang dlm 3x....kalau jd mcm tu segera ke hospital ye...walaupon sis blm ckup bln....

4y ago

Xlah cume kpale d bawah.. klau dh masuk laluan mau sy mnagis.. 😅.. sedagkn dpat tau uri kt bawah pun dh bderau darah,Alhamdulillah dh naik ke tepi..