Susu ibu dan asid folic

Kandungan saya bru 4w saya nak tnya susu ibu apa yang elok ye?? Dan asid folic jenama syaklee okey ke??

1 Balas

folic acid jenama apa pun tak kisah asalkan dosnya sesuai utk kehamilan iaitu 400 mcg setiap hari. utk susu, puan boleh cuba mana2 susu segar yg kosong. rasa2 tekak tak boleh terima, cuba yg berperisa. kalau tak boleh jugak, cuba pil kalsium. asalkan cukup 1000mg setiap hari. semoga puan & kandungan semuanya sihat2 shj sehingga melahirkan ye.