First pregnancy

Kandungan saya baru mencecah 23 minggu. Sebelum ni rasa pergerakan baby aktif didalam perut tapi start dari semalam pergerakannya kurang aktif dari sebelum ni. Tendangan pun rasa lembut dan perlahan ja. Adakah perkara ini normal? Minta pendapat para ibu semua.. risau pulak saya.. ?

1 Balas

Sy rasa normal sis. Sy sy pon mcm tu. ada satu hari x rasa langsung baby gerak. Esok tu dh aktif balik. Kadang2 sbb kita yg aktif jadi baby tido. Bila kita slalu baring, baby yg aktif usik kita. Kalau sis masih risau, pegi terus ke klinik, boleh bgtau nurse nk test guna doppler je sbb nk tahu degupan jantung baby.

4y ago

Haah la sis, memula saya risau jugak tapi cuba positifkan diri. Saya cakap2 dengan baby sambil usap2 perut, tetiba rasa dia tendang tapi sekali jela.. Pagi keesokkannya ingat nak pergi kk, sekali dia aktif bergerak😂