Normal ke?

Assalamualaikum, saya nak tanya, sekarang saya mengandung dalam 29w. Hari ini baby dari pagi hingga ke malam aktif. Sy kerap rasa pergerakannya, tendang2, lembut tapi terasa. Pergerakan baby tak kasar dan ganas tapi kerap. Hanya berhenti bila sy sibuk buat kerja. Bila saya duduk, akan rasa lagi.. tapi tak ada sekali pun rasa perut mengeras atau tegang atau senak. Soalan saya, memang fasa ini pergerakan baby akan makin terasa atau ini dikira luar biasa ye? Sy nak dapatkan kepastian je sbb ni first pregnancy sy. Terima kasih ibu ibu semua 🥰

2 Balas

Normal. Dh kena tick gerak dkt buku kan. Perut mengeras tak rasa tu pun normal. Ikut bdn masing2 actually.

2y ago

Ohh, alhamdulillah. Risau jgk kalau jdi apa2 kt baby, thank you sis ☺️

Normal je sis. 29week dh kna start kira gerak baby 🥰

2y ago

Alhamdulillah, haah betul dh start kira gerak baby. Baby bru nk start aktif la kot ni 😍