Bolehkah makan panadol extra ?

Kandungan saya 8 minggu, saya terkena migrain dan dlm pengetahuan saya tak boleh makan ubat migrain (cafergot) bila hamil. Saya search google panadol extra selamat di ambil, Tapi betul ker selamat ? Saya bercadang nak makan 2 biji jer.

2 Balas

Jangan sis. Tak boleh amik yg extra atau lain2. Org pregnant biasa paling2 pun kena makan yg paracetamol atau panadol biasa je. Ubat2 lain kalau nak consume pun kena refer doctor dulu.

5y ago

Owh ok² terima kasih atas info

Panadol bulat biasa tu je boleh sis

5y ago

Ok terima kasih sis for sharing this knowledge :)