Kandungan awal bulan boleh makan panadol ke?

Sebelum mengandunh lagi sy kerap migrain yg teruk. Utk kurangkan nya hanya Panadol Actifast yg berkesan utk sy. Kalau sy tak mkn panadol actifast tu migrain sy tak kan sembuh .Skrg sy tgh pregnant 2 bulan boleh ke sy mkn panadol ? Sbb migrain sy betul2 buat sy derita.#firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

8 Balas

jangan makan ubat sembarangan. try tanya kat farmasi ubat yang sesuai untuk ibu mengandung. tak semua jenis ibu2 mengandung boleh makan atau pakai 🤗

Setahu saya panadol boleh dimakan untuk ibu mengandung. Tapi apa pun lebih baik sis rujuk doc ya. Sebab takut badan masing masing kan tak sama.

Boleh makan panadol takda masalah. Sebb kandungan paracetamol selamat untuk ibu mengandung n baby. Sy pernah consult dgn dr ya.

boleh! awal pregnancy saya kena bisul 4 ke 5 mata 🥺 doc cuma boleh bagi panadol/paracetamol utk tahan sakit.

panadol biasa je x silap, aktive fast x brp nk rekomen.. apa2 boleh rujuk doktor t. t

boleh makan panadol. Cuma panadol biasa sis. jgn yg active fast.

Panadol biase je.. Sy penah tny dokter di hospital pakar

Jgn actifast! Mkn yg biasa je