awal hamil makan ubat panadol extra

assalam ibu2. sebelum sy tahu sy hamil sy selalu makan panadol extra berkali2 setiap kali migrain. sy mmg seorang yg ada migrain keterlaluan. selepas period delay 4hari dan kebetulan tak sedap badan sy buat pregnanct test naik double line terang. so kt sini sy nk tanya, agak2 ada effect apa2 x ye dkt kandungan sy? sy risau🥺🥺mohon pendapat ibu2🥺sy belum pergi scan. skrg kalau ikut kiraan baru nk masuk 7weeks. tunggu 8weeks baru nk prgi scan. tq ibu2.

awal hamil makan ubat panadol extra
2 Balas

X apa sis. Kalau x tau x de masalah. Bila dah tau pregnant, kena ambik precautions. Sy dulu sebelum tau pregnant, gusi mmg bengkak sebelah sampai g klinik gigi n ambik suntikan kt punggung untuk redakan sakit. Sebulan lpas tu br dpt tau pregnant. Pregnant pun dah 13 weeks pregnancy. N the baby is fine. Nothing to worry okay. Kalau early pregnancy nie, kalau janin x de masalah, baby will fine. Insha Allah.

3y ago

alhamdulillah lega bila sis cakap mcm tu. harap semua ok😣sbb sy xde pengalaman. pernah gugur. ttc 2tahun sebelum nk boleh mengandung kali ni sebab tu agak risau. tq sis

xape